top of page
  • setmanasantaoliva2

Paraules del President

Actualizado: 12 abr 2020

Paraules del President a radiosafor.com. Divendres Sant 2020.


A totes i tots els confrares de la Setmana Santa d’Oliva 2020

En primer lloc m'agradaria saludar al Consiliari de la Setmana Santa d’Oliva i Plebà de Santa Maria, la Major, D. Fernando Cremades.

Al Sr. Alcalde, D. David González;

de manera molt afectuosa, als membres de la Junta Central de la Setmana Santa d’Oliva;

a la Regidora de Festes, la Sra. Yolanda Navarro;

i, de manera especial, a les padrines de les nou germandats de la nostra localitat per a aquest exercici 2020: Mabel, Cristina, María, Laura, Mónica, Noelia, Vanesa, Isabel i Ana.

Salutacions també a tots els presidents i presidentes i als membres de les seues juntes, així com a tota la població que ens segueix a través dels mitjans de comunicació.

A tots, confrares i confraresses, una afectuosa salutació.

Hem viscut, i encara estem vivint una llarga quarantena que ens té a tots reclosos a les nostres cases per tal de preservar tant la nostra salut, com la de les persones més vulnerables que ens envolten, mostrant així la nostra solidaritat i la nostra contribució als esforços que des de molts àmbits, com puguen ser el sanitari, policial, docent, social i de serveis bàsics, estan fent-se per tal de guanyar aquesta batalla que ens ha colpit i ens ha fet canviar el nostre ritme de vida.

La benvolguda Setmana Santa d’Oliva, com també la d'altres poblacions, s'ha vist afectada per aquest context, havent de suprimir tots els actes programats.

Davant d'aquesta adversitat voldria enviar-vos a tots unes paraules d'alè i d'afecte que ens ajudaren a veure de manera positiva allò que aquest temps advers ens ha portat.

Quaresma i quarantena tenen una arrel comú, quaranta; i tant la societat, com la vida litúrgica de l'Església, de tant en tant, es veu sotmesa a aquest temps d'espera activa. Quaranta dies que començaren amb el Dimecres de Cendra i que s’han perllongat fins al Diumenge de Rams.

Quaranta anys va passar el poble d'Israel pel desert en eixir de la terra d'esclavitud. Quaranta dies va passar el profeta Elies a la muntanya. També Jesús va passar quaranta dies amb les seues nits al desert, dejunant i pregant mentre patia les temptacions del dimoni. Quaranta dies i quaranta nits va estar plovent en temps de Noé. Isaac tenia quaranta anys quan es va casar amb Rebeca i també Esaú en tenia quaranta quan es va casar amb Judit. Durant la travessia pel desert Moisés va estar quaranta dies a la muntanya del Sinaí en oració abans de rebre les taules de la Llei, i quan una persona era castigada al poble d'Israel, no podia rebre més de 40 assots. David va regnar 40 anys, així com el seu fill Salomó. Jonàs va anunciar que la ciutat de Nínive seria destruïda passats 40 dies, i Jesús va ser presentat al temple als 40 dies del seu naixement.

Aquest número, és algo constitutiu en la vida del poble creient i no es tracta d'un aspecte secundari. Podríem pensar que és un temps en el que Déu ens posa a prova, un temps marcat per la penitència i el dejuni.

També nosaltres ens hem vist compel·lits a dejunar de la companyia d'amics, de la llibertat de moviments, de l'accés al nostre lloc de treball i, en els casos més greus, de la possibilitat de poder acomiadar als éssers volguts en el seu trànsit a la casa del Pare.

Però pel que fa al nostre col·lectiu ens hem vist privats d'exterioritzar el que som i fem: de les entranyables processons, dels Viacrucis, de les celebracions religioses i els oficis litúrgics... absències només salvables, gràcies als mitjans de comunicació i a les noves tecnologies.

Però aquesta realitat no ens pot allunyar de l'objectiu que té tota quaresma, tota quarantena, que no és, ni més ni menys, que la celebració joiosa de la resurrecció de Crist, la celebració vibrant de la Pasqua del Senyor.

Per això us convide a viure amb serenitat, fortalesa i esperança aquest temps que ens queda, de manera que puguem celebrar alegres i confiats, el Pas del Senyor, la seua i la nostra Pasqua.

Hem penjat als balcons i finestres de les nostres cases els rodabalcons i els nostres signes d'identitat i també algun que altre ram i palmes, naturals o confeccionades per nosaltres mateixos. El Senyor passarà i com el poble d'Israel nosaltres també hem marcat els llindars de les nostres cases amb allò que ens identifica.

Va ser impressionant vore al papa Francesc pujar sol i fatigat, en una plaça de Sant Pere buida de gent, fins a l'atri de la Basílica per a trobar-se davant del crucificat i de la imatge de Maria. Tal vegada la plaça va estar més plena que mai, tal com ho indicaven els índexs d'audiència de les televisions.

Durant aquesta Setmana Santa, ens hem pogut alimentar també de la Paraula de Déu, tant amb l’ajuda de les xarxes socials com pels programes de ràdio i televisió que ens han acostat els oficis a les nostres llars i han revifat les nostres esperances, sabent que no hi ha Pasqua de Resurrecció sense Divendres Sant.

Unim-nos a la Passió del Senyor mirant la seua creu i el seu incomparable amor per totes i cadascuna de les persones.

Més que mai, ens toca recordar les paraules de Jesús a la Samaritana: “Però arriba l’hora, més ben dit, és ara, que els autèntics adoradors adoraran el Pare en Esperit i en veritat. Aquests són els adoradors que vol el Pare” Joan 4,23.

Si Déu vol, temps tindrem per fer sonar les nostres cornetes i tabals. De traure al Senyor i a la Mare de Déu en processó i de reviure l'alegria de la Pasqua.

Bona i santa Setmana. Feliç Pasqua de Resurrecció.

radiosafor.com

10 d’abril de 2020 - Divendres Sant

Toni Alcaraz

President JCGGSSO


6 visualizaciones0 comentarios
Publicar: Blog2_Post
bottom of page