top of page
Ecce homo.jpg

ECCE HOMO

La nostra història

Es té constància als arxius que la Germandat de l’Ecce Homo ja existia al s. XVIII. Al segle XX sabem que desfilava amb vestes blanques, amb cola i pitet roig, amb caputxó del mateix color. A aquella època, no hi havia organització: joves i majors es vestien amb l’afany d’acompanyar l’Ecce Homo. Vora l’any 1960, la Germandat anava desfent-se a poc a poc, fins que arribat l’any 1970, desaparegué del tot.
Durant l’any 1981, comença a realitzar-se el projecte pel qual es refundaria la Germandat de l’Ecce Homo. Es nomenà a Vicente Salort president, qui va conformar una junta directiva i es va presentar a la Junta Central per formar part de tots els actes en què hi participen totes les germandats.
Es va demanar el Dilluns Sant com a dia de la Germandat i es va concedir, ja que era un dia lliure a l’església de Santa Maria.
Així, la Germandat de l’Ecce Homo fa la seua aparició en la Setmana Santa següent. La primera processó va ser el matí de Diumenge de Rams de 1982, on va desfilar al costat de totes les confraries que en formaven part de la Junta Central de Germandats de Setmana Santa d’Oliva.
El primer any, es va desfilar amb 45 confrares, 5 tambors per dur el pas i una corneta per donar entrades i parades als confrares. L’any següent ja hi va haver banda de cornetes i tambors pròpia de la germandat, la qual ha anat creixent amb el pas del temps.
El 21 de març de l’any 1998, se celebrà la missa vespertina a la Parròquia de Sta. Maria, la Major, a les 19:30 hores, on participaren totes les padrines acompanyades per la banda de cornetes i tambors, Junta Directiva i confrares, i es va beneir la nova imatge de “La Flagel·lació del Senyor”. Foren padrins de l’acte, el mateix escultor, D. Luís Salmerón Verdú, i la padrina d’aquell any, convertint-se així en la primera germandat d’Oliva en processionar amb dues andes.
L‘any 2011, es canvia el tron de l’Ecce Homo, que era portat en carro i es passa a dur el tron a muscles per 30 portadors aproximadament.
En maig de l’any 2016, es realitzen eleccions a president de la germandat, eixint elegida Vanessa Navarro, la que succeirà a l’anterior president, Vicent Salort, després de 35 anys d’ocupar el càrrec. Es nomena President d’Honor de la germandat de l’Ecce Homo a Vicent Salort, el 28 de gener de l’any 2017, per la seua tasca i dedicació incansable a la germandat des de la seua refundació.
En febrer de l’any 2017, té lloc l’elaboració d’un monticle sobre carcassa d’alumini folrada amb suro natural i caixes de fusta per encastar les jardineres d’acer inoxidable, per al tron de l’Ecce Homo.

Llegir més
Ecce Homo: Acerca de
bottom of page