top of page
_MG_4245.jpg

NUESTRO PADRE JESÚS EN EL PRENDIMIENTO

"EL CAUTIVO"

La nostra història

La Germandat Nuestro Padre Jesús en el Prendimiento, coneguda a la localitat d’Oliva com El Cautivo, és la germandat més jove que desfila en processó als carrers de la localitat. Va ser erigida canònicament com a germandat el 19 d’agost de 2014 per l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Sr. D. Carlos Osoro Sierra, Arquebisbe de València en aquesta data.

El Cautivo és una imatge tallada en fusta de cedre real i policromada a l’oli, obra de l’artista imatger Ramón Martín, natural d’El Viso del Alcor (Sevilla). La imatge va ser beneïda i presentada al poble d’Oliva el 7 de març de l’any 2015 per en José Javier Llopis Portes, Vicari d’Evangelització i Vicari Episcopal de la Vicaria III de l’Arxidiòcesi de València.

El Cautivo és una imatge en dimensió natural i durant tot l’any vesteix túnica color granat, amb escapulari amb creu trinitària i coll i mànegues finalitzades amb punt blanc. Presenta coronació amb potències que refereixen les sigles “JHS”. Diumenge de Rams de vesprada, la germandat acompanya la imatge en el Sant Viacrucis pels carrers del barri de Sant Francesc de la localitat d’Oliva. Per a aquesta ocasió El Cautivo vesteix túnica blanca. Divendres Sant, dia del Sant Soterrament, torna a vestir una túnica amb to granat, portant sempre l’escapulari amb la Creu Trinitària i coronat per les referides potències.

La imatge es troba exposada al culte a l’església de Sant Francesc d’Assís, on la germandat va ser acollida pel rector titular d’aquell moment en Marcos Corbella Navarré, qui al seu torn va ser nomenat Germà Honorífic de la nostra germandat en agraïment a la seua dedicació i al seu suport incondicional.

Per a desfilar en processó, la imatge d’El Cautivo camina sobre un mantell de clavells rojos que vesteixen una anda tallada en estil barroc pel tallista José Ángel Banegas, natural de Villarrubia de los Ojos (Ciudad Real), i portada a costal, és a dir al bescoll, per trenta dones i homes que des de l’anonimat realitzen aquesta penitència amb fe i devoció per Ell.

La germandat desfila en processó en els actes de Diumenge de Rams al matí, així com de vesprada en el Viacrucis pels carrers del barri de Sant Francesc d’Oliva; Divendres Sant en la pujada al Calvari al matí i al Sant 2020 Junta Central de Germandats Soterrament de vesprada, finalitzant el Diumenge de Resurrecció al Sant Encontre.

La vesta de penitent de la nostra germandat està formada per caputxó de color blau marí, trobant-se al seu jupetí escut de la Creu Trinitària dintre d’oval amb rivet daurat i fons blanc. La vesta és en la seua totalitat de color blanc amb botoneria de color blau marí com el caputxó i presentant a mitjana alçada de la vesta en el seu costat dret i baix la Creu Trinitària. La vesta es completa amb cinturó d’espart de tres sivelles així com amb l’ús de guants blancs en tots els actes, excepte el del Diumenge de Resurrecció calçant sempre sandàlia negra.

La nostra germandat es troba molt orgullosa de desfilar en processó juntament amb la banda infantil coneguda com a Banda de Cornetes i Tambors “Humildad y Pasión”, la qual acompanya la nostra Creu de Guia i obri el nostre pas en tots els seus actes, i com no de la que s’ha guanyat a pols ser un referent de música confrare en l’àmbit nacional, la nostra “Banda del Cautivo”, sempre darrere de la nostra imatge del Cautivo; sent aquesta reconeguda pel seu treball musical al món confrare, així com per estar agermanada amb la “Banda de las Tres Caídas de Triana” de Sevilla. La Germandat d’El Cautivo vol agrair a la parròquia i al barri de Sant Francesc d’Oliva, a tots els confrares i cristians la devoció i passió per nostre Cautivo, així com saludar a tots els nostres visitants i fer-los partícips del nostre lema “Units en la fe per una mateixa il·lusió”.

Llegir més
Nuestro Padre Jesús en el Prendimiento: Acerca de
bottom of page